DRIVESAFE BrillenglazenMADE BY ZEISS

DriveSafe Brillenglazen

Eindelijk een meer ontspannen rit!

Autorijden is iets fascinerends. Toch voelen veel mensen zich onzeker en onvoldoende gesteund door hun bril in lastige omstandigheden, zoals tijdens een storm, 's nachts of in de schemering. Vooral bestaande multifocale brillenglazen zijn niet optimaal voor autorijden. Met de combinatie van geoptimaliseerd brillenglasontwerp en een speciale coating biedt ZEISS DriveSafe u een brillenglas voor dagelijks gebruik met speciale kenmerken om meer ontspannen te kunnen rijden. Vertrouw op de technologieën van ZEISS voor een goed zicht tijdens het rijden.

Loading the player...
 • Uw voordeel

  Uw voordeel

  Voordelen voor brillendragers

  ZEISS DriveSafe brillenglazen zijn een visuele droom die werkelijkheid wordt voor veel weggebruikers.

  • U kunt een DriveSafe bril de hele dag lang dragen zoals een gewone bril en profiteren van deze kenmerken voor een veilige rijervaring.
  • Een meer ontspannen gevoel tijdens het rijden dankzij het beter zicht in uitdagende lichtomstandigheden, veroorzaakt door zwak omgevingslicht of slecht weer.
  • Minder oncomfortabele schittering voor bestuurders die vaak worden gehinderd door lichten van tegenliggers en licht van straatlampen dat wordt weerspiegeld.
  • Voor dragers van multifocale brillenglazen: optimaal zichtcomfort bij het kijken naar de weg, het dashboard, de achteruitkijkspiegel en de zijspiegels.
 • DriveSafe brillenglazen: voor wie?

  Voor iedereen die een meer ontspannen rijervaring wil

  Of we nu vaak of zelden rijden, een goed zicht tijdens het rijden is belangrijk voor iedereen. Rijden in slecht weer en moeilijke omstandigheden is oncomfortabel en levert veel stress op voor veel mensen. De vereisten voor een optimale bril om te rijden zijn erg gelijkwaardig.

   

  Bestuurders die een bril dragen, willen:

  1. beter zicht in slecht weer, 's nachts of in de schemering
  2. minder schittering
  3. minder zichtproblemen bij het veranderen van de kijkafstand
    

  DriveSafe voldoet aan deze behoeften voor unifocale en multifocale brillenglazen. Het geheim is: een bril met DriveSafe brillenglazen is bestemd voor dagelijks gebruik en kan de hele dag lang worden gedragen.

   

  Beter zicht in slecht weer en in de schemering

  Loading the player...

  Minder schittering van tegenliggers

  Loading the player...

  ZEISS DriveSafe en Thierry Neuville

 • Technologie

  Brillenglazen voor dagelijks gebruik met veel kennis

  1//

  ZEISS Luminance Design™-technologie

  ZEISS DriveSafe heeft een geoptimaliseerd brillenglasontwerp dat rekening houdt met de grootte van onze pupillen bij zwak omgevingslicht. Er is een brillenglasontwerp voor unifocale brillenglazen en een ontwerp voor multifocale brillenglazen. Het resultaat: verbeterd en ongeëvenaard zicht bij het rijden in zwak omgevingslicht.

  2//

  ZEISS DuraVision DriveSafe brillenglascoating

  ZEISS heeft voor DriveSafe een speciale nieuwe coating toegepast om rekening te houden met de vele verschillende situaties tijdens het rijden wanneer onze ogen last hebben van schittering. De DuraVision® DriveSafe-coating van ZEISS reflecteert gedeeltelijk golflengtes in het hoogenergetisch, zichtbare gedeelte van het blauwe-lichtspectrum, met inbegrip van de bandbreedte rond een golflengte van 450 nm. De DuraVision® DriveSafe -coating van ZEISS beperkt de oncomfortabele schittering hierdoor tot 64%* vergeleken met premium antireflectiecoatingen.

  *Met de DuraVision DriveSafe meldden testrijders 64% minder problemen met schittering met de nieuwe coating in vergelijking met andere premium AR-coatings.

  3//

  Het DriveSafe Multifocale brillenglasontwerp van ZEISS

  ZEISS biedt een speciaal ontwerp waardoor autorijden met multifocale brillenglazen comfortabeler en veiliger wordt. Geoptimaliseerde kijkgebieden maken het voor de ogen gemakkelijker om in te stellen bij switchen tussen wegdek, dashboard en achteruitkijk- en zijspiegels. Het hoofd maakt minder horizontale bewegingen. Het nabijgedeelte is tegelijk zo ontworpen dat een DriveSafe-bril de hele dag kan worden gedragen. De bril is dus ook geschikt voor andere activiteiten, met inbegrip van lezen.**

  • Helder licht = overdag met samengeknepen pupillen kijken: een groot dieptezicht, ongeëvenaarde ruimteperceptie
   Helder licht = overdag met samengeknepen pupillen kijken: een groot dieptezicht, ongeëvenaarde ruimteperceptie
  • Geen licht (duisternis) = nachtzicht met grote pupillen: beperkt dieptezicht
   Geen licht (duisternis) = nachtzicht met grote pupillen: beperkt dieptezicht
  • Weinig licht = schemerzicht met verschillende pupilgroottes: moeilijke omstandigheden door de variatie in het dieptezicht
   Weinig licht = schemerzicht met verschillende pupilgroottes: moeilijke omstandigheden door de variatie in het dieptezicht
  Zwak omgevingslicht vergroot schittering en reflecties

  Zwak omgevingslicht vergroot schittering en reflecties

  Een progressieve zone die tot 43%** groter is waardoor u gemakkelijker heen en weer kunt kijken tussen het dashboard en de spiegel, in combinatie met een 14% groter gezichtsveld voor een beter overzicht van de weg.

  Een progressieve zone die tot 43%** groter is waardoor u gemakkelijker heen en weer kunt kijken tussen het dashboard en de spiegel, in combinatie met een 14% groter gezichtsveld voor een beter overzicht van de weg.

  ** Bron: Samen met zijn externe partner FKFS heeft ZEISS in uitvoerig onderzoek tijdens het autorijden het kijkgedrag van automobilisten onderzocht met een oog-hoofd-tracking-technologie.

  FKFS - Forschungsinstitut für Kraftfahrwesen und Fahrzeugmotoren Stuttgart [Onderzoeksinstituut voor Automobieltechniek en Voertuigmotoren] - is een onafhankelijke stichting verbonden aan de Universiteit van Stuttgart. FKFS is opgericht in 1930 en is één van de grootste en toonaangevende onderzoeksinstellingen op vlak van automobielontwikkeling, en levert diensten aan grote automerken en leveranciers.

Uw gepersonaliseerde brillenglazen:
Deze producten van ZEISS kunnen de beste keuze zijn voor u.

Hebt u een sportbril nodig?

ZEISS sportbrillenglazen

Professionals of amateurs, fietsers of golfers, zwemmers of tennisspelers: een goed zicht is essentieel en elke atleet is anders.

Wrap-around brillenglazen op sterkte van ZEISS met tientallen jaren ervaring.

Extreme lichtomstandigheden en reflecties - geen probleem

ZEISS SkyPol

Hebt u ook last van onaangename reflecties wanneer u met de auto rijdt of sport? Veel watersportliefhebbers zweren bij gepolariseerde brillenglazen.

Dit is mogelijk dankzij brillenglazen met een polarisatiefilter.

Helder zicht, elke dag, de hele dag lang

Reinigingsoplossingen voor brillenglazen van ZEISS

Vuile brillenglazen zijn altijd vervelend. Het reinigen van brillenglazen zou zachtjes, eenvoudig en doeltreffend moeten zijn. Daarom biedt ZEISS zoveel verschillende reinigingsoplossingen voor brillenglazen aan.

Even snel een doekje of grondig reinigen? ZEISS heeft de reinigingsoplossingen voor brillenglazen die u nodig hebt

Niet het juiste product voor u?

Zoekt u multifocale brillenglazen met uitstekende eigenschappen voor de brillendrager?

ZEISS multifocale brillenglazen

Multifocale brillenglazen zijn echte optische meesterstukken. Ze bieden persoonlijke ondersteuning voor uw ogen, van dichtbij tot veraf en alles daartussen.

ZEISS biedt vier prestatiecategorieën aan om te garanderen dat u het multifocale brillenglas vindt dat het beste bij u past.

Bent u een fervente gebruiker van digitale apparaten?

ZEISS Digital Lenses

Wie had dit gedacht? We kijken gemiddeld tot 80 keer per dag naar onze smartphone of ander mobiel apparaat! Onze kijkafstand snel verplaatsen van dichtbij naar veraf en weer terug, betekent een aanzienlijke uitdaging voor onze ogen.

Lees meer over digitale belasting van de ogen en hoe de juiste brillenglazen kunnen helpen

Persoonlijk advies: vind een ZEISS opticien in uw buurt

Uw ZEISS opticien stelt graag uw op maat gemaakte DriveSafe-bril voor u samen nadat hij zorgvuldig alle beschikbare opties heeft toegelicht. Zoek hier een geschikte opticien.

Vind een ZEISS opticien in uw buurt

Deel dit artikel met uw vrienden