DriveSafe Brillenglazen

Eindelijk een meer ontspannen rit!

Autorijden is iets fascinerends. Toch voelen veel mensen zich onzeker en onvoldoende gesteund door hun bril in lastige omstandigheden, zoals tijdens een storm, 's nachts of in de schemering. Vooral bestaande multifocale brillenglazen zijn niet optimaal voor autorijden. Met de combinatie van geoptimaliseerd brillenglasontwerp en een speciale coating biedt ZEISS DriveSafe u een brillenglas voor dagelijks gebruik met speciale kenmerken om meer ontspannen te kunnen rijden. Vertrouw op de technologieën van ZEISS voor een goed zicht tijdens het rijden.

Uw voordeel

ZEISS DriveSafe brillenglazen zijn een visuele droom die werkelijkheid wordt voor veel weggebruikers.

  • U kunt een DriveSafe bril de hele dag lang dragen zoals een gewone bril en profiteren van deze kenmerken voor een veilige rijervaring.
  • Een meer ontspannen gevoel tijdens het rijden dankzij het beter zicht in uitdagende lichtomstandigheden, veroorzaakt door zwak omgevingslicht of slecht weer.
  • Minder oncomfortabele schittering voor bestuurders die vaak worden gehinderd door lichten van tegenliggers en licht van straatlampen dat wordt weerspiegeld.
  • Voor dragers van multifocale brillenglazen: optimaal zichtcomfort bij het kijken naar de weg, het dashboard, de achteruitkijkspiegel en de zijspiegels.

Voor iedereen die een meer ontspannen rijervaring wil

Of we nu vaak of zelden rijden, een goed zicht tijdens het rijden is belangrijk voor iedereen. Rijden in slecht weer en moeilijke omstandigheden is oncomfortabel en levert veel stress op voor veel mensen. De vereisten voor een optimale bril om te rijden zijn erg gelijkwaardig.

Bestuurders die een bril dragen, willen:

  1. beter zicht in slecht weer, 's nachts of in de schemering
  2. minder schittering
  3. minder zichtproblemen bij het veranderen van de kijkafstand

DriveSafe voldoet aan deze behoeften voor unifocale en multifocale brillenglazen. Het geheim is: een bril met DriveSafe brillenglazen is bestemd voor dagelijks gebruik en kan de hele dag lang worden gedragen.

Beter zicht in slecht weer en in de schemering

Minder schittering van tegenliggers

ZEISS DriveSafe en Thierry Neuville

Brillenglazen voor dagelijks gebruik met veel kennis

1// ZEISS Luminance Design™-technologie

ZEISS DriveSafe heeft een geoptimaliseerd brillenglasontwerp dat rekening houdt met de grootte van onze pupillen bij zwak omgevingslicht. Er is een brillenglasontwerp voor unifocale brillenglazen en een ontwerp voor multifocale brillenglazen. Het resultaat: verbeterd en ongeëvenaard zicht bij het rijden in zwak omgevingslicht.

Helder licht = overdag met samengeknepen pupillen kijken: een groot dieptezicht, ongeëvenaarde ruimteperceptie
Helder licht = overdag met samengeknepen pupillen kijken: een groot dieptezicht, ongeëvenaarde ruimteperceptie
Geen licht (duisternis) = nachtzicht met grote pupillen: beperkt dieptezicht
Geen licht (duisternis) = nachtzicht met grote pupillen: beperkt dieptezicht
Weinig licht = schemerzicht met verschillende pupilgroottes: moeilijke omstandigheden door de variatie in het dieptezicht
Weinig licht = schemerzicht met verschillende pupilgroottes: moeilijke omstandigheden door de variatie in het dieptezicht

2// ZEISS DuraVision DriveSafe brillenglascoating

ZEISS heeft voor DriveSafe een speciale nieuwe coating toegepast om rekening te houden met de vele verschillende situaties tijdens het rijden wanneer onze ogen last hebben van schittering. De DuraVision® DriveSafe-coating van ZEISS reflecteert gedeeltelijk golflengtes in het hoogenergetisch, zichtbare gedeelte van het blauwe-lichtspectrum, met inbegrip van de bandbreedte rond een golflengte van 450 nm. De DuraVision® DriveSafe -coating van ZEISS beperkt de oncomfortabele schittering hierdoor tot 64%* vergeleken met premium antireflectiecoatingen.


*Met de DuraVision DriveSafe meldden testrijders 64% minder problemen met schittering met de nieuwe coating in vergelijking met andere premium AR-coatings.

Zwak omgevingslicht vergroot schittering en reflecties
Zwak omgevingslicht vergroot schittering en reflecties

3// Het DriveSafe Multifocale brillenglasontwerp van ZEISS

ZEISS biedt een speciaal ontwerp waardoor autorijden met multifocale brillenglazen comfortabeler en veiliger wordt. Geoptimaliseerde kijkgebieden maken het voor de ogen gemakkelijker om in te stellen bij switchen tussen wegdek, dashboard en achteruitkijk- en zijspiegels. Het hoofd maakt minder horizontale bewegingen. Het nabijgedeelte is tegelijk zo ontworpen dat een DriveSafe-bril de hele dag kan worden gedragen. De bril is dus ook geschikt voor andere activiteiten, met inbegrip van lezen.**

Een progressieve zone die tot 43%** groter is waardoor u gemakkelijker heen en weer kunt kijken tussen het dashboard en de spiegel, in combinatie met een 14% groter gezichtsveld voor een beter overzicht van de weg.
Een progressieve zone die tot 43%** groter is waardoor u gemakkelijker heen en weer kunt kijken tussen het dashboard en de spiegel, in combinatie met een 14% groter gezichtsveld voor een beter overzicht van de weg.

** Bron: Samen met zijn externe partner FKFS heeft ZEISS in uitvoerig onderzoek tijdens het autorijden het kijkgedrag van automobilisten onderzocht met een oog-hoofd-tracking-technologie.
FKFS - Forschungsinstitut für Kraftfahrwesen und Fahrzeugmotoren Stuttgart [Onderzoeksinstituut voor Automobieltechniek en Voertuigmotoren] - is een onafhankelijke stichting verbonden aan de Universiteit van Stuttgart. FKFS is opgericht in 1930 en is één van de grootste en toonaangevende onderzoeksinstellingen op vlak van automobielontwikkeling, en levert diensten aan grote automerken en leveranciers.

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt