Meer zichtcomfort, meer veiligheid.

De brillenglascoating met een filter voor blauw licht.

Nieuw!
Volledige
UV-bescherming

ZEISS DuraVision BlueProtect. Voor mensen die vaak binnen zitten en denken dat het led-licht van lampen, tv's of computerschermen bij hun vermoeidheid of een oncomfortabel gevoel veroorzaakt.

DuraVision® BlueProtect van ZEISS.

Bescherming van uw ogen tegen blauw licht.

Moderne lichtbronnen en displays stralen een buitengewoon hoog percentage blauw licht uit. Terwijl het menselijk lichaam enerzijds een bepaald percentage blauw licht nodig heeft om zijn waak/slaapritme te reguleren, is teveel van het 'verkeerde' soort blauw licht een gezondheidsrisico en kan het oogaandoeningen veroorzaken. Brillenglazen met een ZEISS DuraVision BlueProtect brillenglascoating hebben een speciaal filter dat comfortabel zicht mogelijk maakt, zelfs wanneer er sprake is van een grote hoeveelheid blauw licht.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.

Filtert potentieel schadelijk blauw licht eruit.

Smartphones, led-lampen, televisies, computerschermen, e-readers en tablets stralen veel blauw licht uit. Een oorzaak van digitale overbelasting van de ogen is de straling van grote hoeveelheden blauw licht. Het DuraVision® BlueProtect filter voor blauw licht vermindert bepaalde hoeveelheden blauw licht. Veel brildragers ervaren meer zichtcomfort door de DuraVision® BlueProtect-coating.

Altijd beschermd. Zowel binnen als buiten.

Meekleurende zonnebrilglazen zoals ZEISS Skylet of ZEISS PhotoFusion bieden 100% UV-bescherming als u buiten in de zon zit. Een extra optie voor binnenshuis: DuraVision® BlueProtect. Deze brillenglascoating filtert ook blauw licht zonder getinte glazen.

In het kort: wat zijn bronnen van blauw licht?

Blauw-violet licht bereikt het oog op diverse manieren. Het is een onderdeel van zonlicht, maar wordt ook door de schermen van mobiele telefoons, computers en televisies uitgestraald, evenals door led- en spaarlampen – in verschillende intensiteit.

In het kort: wat zijn bronnen van blauw licht?

Volledige UV-bescherming in alle heldere ZEISS brillenglazen.
Elke dag. De gehele dag.

UV-straling is altijd aanwezig. Zelfs op bewolkte dagen. UV-straling is een gezondheidsrisico voor uw ogen, maar ook voor het omliggende weefsel. Beschermt u altijd uw ogen wanneer u buiten bent? Nu bieden ook alle heldere brillenglazen van ZEISS volledige UV-bescherming!

De speciale eigenschappen van het brillenglas filteren schadelijke UV-straling en bieden uw ogen langdurige bescherming.

Meekleurende brillenglazen. De brillenglazen met ingebouwde bescherming tegen de zon. Stijlvol en handig.

Een bril voor iedere situatie: deze meekleurende brillenglazen werken als zonnebril. Ze worden in een paar seconden donker en in een paar minuten weer licht. En natuurlijk bieden ze 100% UV-bescherming.

Maakt het werk aan de computer gemakkelijker voor uw ogen.

Voor meer concentratie, minder belasting van de ogen en een helder gevoel in uw hoofd.

Hier is een collega waar u altijd op kunt vertrouwen – ook beschikbaar met DuraVision® BlueProtect: ZEISS kantoorbrillenglazen zijn speciaal gemaakt voor het werk aan het beeldscherm van uw computer. Ze maken de gemiddelde werkdag gemakkelijker voor uw ogen en zorgen ervoor dat u van een beter zicht geniet.

Voorkom overbelasting van de ogen door digitale brillenglazen met DuraVision BlueProtect.

Oververmoeide en branderige ogen, hoofd- of nekpijn: intensief gebruik van een smartphone, e-reader of tablet veroorzaakt vaak een digitale overbelasting van de ogen. Digitale brillenglazen kunnen helpen. Ze helpen uw ogen en zorgen voor comfortabeler zicht door een speciaal voor dichtbij gemaakte zone. Samen met een DuraVision® BlueProtect-coating voorkomt deze combinatie overbelasting van de ogen – zo heeft u een beter zicht.

5 Tips voor het omgaan met blauw licht

Neem de tijd om regelmatig een moment in de verte te kijken

1. Neem de tijd om regelmatig een moment in de verte te kijken – vooral als u aan de computer werkt, of vaak een tablet of smartphone gebruikt.

Blauw licht beïnvloedt ons bioritme.

2. Blauw licht beïnvloedt ons bioritme. Onderzoek heeft bewezen dat blauw licht vooral erg belangrijk is voor het reguleren van het melatoninepeil in ons lichaam en dus voor het bepalen van ons waak/slaapritme en welzijn. Vraag daarom uw opticien om raad, hoe u het blauwe licht het best kunt filteren.

Teveel blauw licht (bijvoorbeeld door het lezen van uw tablet) en fel kunstlicht 's avonds zijn niet aan te raden, omdat het slapeloosheid kan veroorzaken.

3. Teveel blauw licht (bijvoorbeeld door het lezen van uw tablet) en fel kunstlicht 's avonds zijn niet aan te raden, omdat het slapeloosheid kan veroorzaken. Houd gewoon deze richtlijn in gedachten: gebruik 's avonds zacht licht en vermijd ieder fel licht. Ontspan bijvoorbeeld bij kaarslicht.

Daglicht bevat veel blauw licht.

4. Daglicht bevat veel blauw licht. Volgens andere onderzoeken kan een langdurige blootstelling aan energierijk blauw licht het netvlies beschadigen, waardoor het risico van maculadegeneratie in de loop van de tijd vergroot wordt. De beste oplossing: zonnebrilglazen met 100% UV-A en UV-B-bescherming, of meekleurende glazen van ZEISS.

Heeft u 's avonds last van branderige ogen?

5. Heeft u 's avonds last van branderige ogen? Heeft u last van hoofdpijn, nek- of rugklachten? Digitale overbelasting van de ogen kan de oorzaak zijn. Laat uw ogen testen bij de ZEISS-opticien.

Gerelateerde producten

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt