ZEISS MyoCare brillenglazen

Geef kinderen een betere kijk op het leven.

Speciaal ontwikkeld
voor kinderen

Een groot deel van wat we leren en ervaren gebeurt door onze ogen. Kinderen leren en groeien door wat ze zien. Hun zicht maakt een enorm verschil in hun ontwikkeling en voor hun toekomst. De vraag is dus: kunnen we bijziendheid voorkomen om een normale ontwikkeling te garanderen?

ZEISS MyoCare portfolio, glazen voor kinderbrillen

Een nieuw brillenglasdesign om de progressie van bijziendheid bij kinderen te beheersen.

Een klein meisje met een bril speelt met een lint, dat ze ronddraait om cirkels in de lucht te maken.

Kinderen hebben altijd iets nieuws te ontdekken: hun eerste vakantie, hun eerste hobby of hun eerste beste vriendje op de kleuterschool. Dit zijn magische, fascinerende momenten voor ze. Maar als een kind niet optimaal ziet, belemmert dat zijn of haar levenskwaliteit. Zijn of haar ontwikkeling kan daaronder lijden, wat leidt tot leerproblemen en waardoor het kind niet volledig tot zijn/haar recht komt.1,2 Het is belangrijk om de best mogelijke ondersteuning te bieden aan mensen die snel bijziend worden.

Daarom bestaat het ZEISS MyoCare portfolio uit brillenglazen die speciaal ontworpen zijn voor jonge brildragers tussen 6 en 12 jaar. ZEISS MyoCare is onze beste brillenglasoplossing die ontworpen is om de progressie van bijziendheid te vertragen. Want door kinderogen telt elk detail.

Wat is myopie?

Myopie wordt ook wel bijziendheid genoemd en het is in feite een vorm van slechtziendheid. Als een bijziende in de verte kijkt, ontstaat een wazig beeld in het oog (op het netvlies). Naarmate kinderen groeien, worden hun ogen langer. Als de oogverlenging meer is dan hij op een bepaalde leeftijd zou moeten zijn, neemt de mate van bijziendheid toe. Sommige symptomen van bijziendheid bij kinderen kunnen bijvoorbeeld zijn dat ze moeite hebben om duidelijk in de verte te zien, zodat ze moeite hebben met alledaagse activiteiten zoals balsporten of het lezen van het bord vooraan in de klas.

Schematische schets van het oog met de lens, het hoornvlies, de fovea en het netvlies.

Ontwikkeling van bijziendheid bij kinderen

In Azië is bijna 90% van de jongeren in stedelijke gebieden onder de 20 jaar bijziend.Maar de toenemende prevalentie van bijziendheid is niet alleen een probleem in Azië. Deze trend tekent zich ook wereldwijd af.

Ter vergelijking: de prevalentie van bijziendheid en het risico van progressie van juveniele bijziendheid is in Europa relatief laag. Toch komt bijziendheid ook steeds vaker voor in de hele regio, met een duidelijke trend van een hogere prevalentie van bijziendheid bij de jongere bevolking.4

Wat veroorzaakt bijziendheid?

Er zijn meerdere oorzaken die bijdragen aan de toenemende prevalentie van bijziendheid:2

 1. Genetische aspecten 
  • Als een of beide ouders bijziend zijn, is er een verhoogd risico dat het kind ook bijziend wordt.
 2. Veranderingen in omgeving en levensstijl
  • Overmatig dichtbij werken, zoals intense activiteit met smartphones of boeken.
  • Regio's waar het dagelijks leven zich meestal binnenshuis afspeelt.
  • Gebrek aan natuurlijk licht en minder tijd buiten.
 3. Aanvullende feiten:
  • Omdat een vroeg begin meer jaren van progressie impliceert, lopen bijzienden die jonger zijn dan zeven jaar een groter risico om hoge bijziendheid te ontwikkelen.5
  • Eén bijziende ouder verhoogt het risico op toekomstige bijziendheid twee keer en twee bijziende ouders verhogen het risico meer dan vijf keer.6

Hoe wordt de progressie van bijziendheid bij kinderen behandeld?

Er zijn verschillende opties voor behandelingen tegen bijziendheid bij kinderen, waaronder:

 • Contactlenzen die het kind alleen 's nachts draagt
 • Zachte contactlenzen voor overdag
 • Oogdruppels
 • Een speciale bril voor bijziendheid, meestal de meest comfortabele behandelmethode voor jonge kinderen.

Ongeacht de behandeling van bijziendheid heeft ook de levensstijl een sterke invloed op de ogen van het kind. Onderzoek heeft aangetoond dat bijziendheid minder vaak voorkomt bij kinderen die veel buiten zijn en als een bijziend kind vaak buiten is, verloopt de ontwikkeling van bijziendheid doorgaans langzamer.

Behandelingsmethoden voor het beheersen van bijziendheid

Bijziendheid heeft complexe en multifactoriële oorzaken. Daarom kan de beheersing van bijziendheid bij kinderen bestaan uit een combinatie van optische behandelingen met brillen, contactlenzen en geneesmiddelen. Ongeacht de gekozen aanpak van bijziendheid moet deze echter worden gecombineerd met een gezonde levensstijl om het gewenste behandelingsresultaat te bereiken.7

De volgende methoden zijn beschikbaar voor de behandeling van progressieve bijziendheid bij kinderen

Corneahervorming (orthokeratologie)

3D-illustratie van gespecialiseerde harde contactlens voor de nacht.

Gespecialiseerde harde contactlenzen worden 's nachts gedragen om de kromming van het hoornvlies tijdelijk te veranderen en overdag helder zicht mogelijk te maken. 

Zachte contactlenzen

3D-illustratie van zachte contactlens.

Gedurende de dag werken zachte contactlenzen met speciale middenafstandsontwerpen die tegelijkertijd heldere en onscherpe zones achter in het oog (op het netvlies) creëren.

Brillenglazen

3D-illustratie van een brillenglas voor de correctie van bijziendheid.

De minst invasieve en meest toegankelijke methode zonder de risico's en bijwerkingen die met andere oplossingen gepaard gaan. Het voordeel van speciale brillenglazen is dat ze het zicht corrigeren en tegelijkertijd de progressie van bijziendheid onder controle houden.

Activiteiten buiten

3D-illustratie van een zwart-witte voetbal.

Frequente buitenactiviteiten, bestaande uit minimaal 2 uur intermitterende buitenactiviteiten per dag, inclusief extra buitenactiviteiten na schooltijd, worden aanbevolen om het ontstaan van bijziendheid te voorkomen of te vertragen.8

Geneesmiddelen voor progressieve bijziendheid

3D-illustratie van een oogdruppelaar.

Hierbij worden farmaceutische producten gebruikt, bijvoorbeeld lage doses atropinedruppels.

Een gespecialiseerde oplossing

Bril met kinderglazen met zwart, rood en zachtroze montuur met hartjes.

Progressieve bijziendheid bij kinderen moet worden gecorrigeerd met een gespecialiseerd visueel hulpmiddel dat het kind helder en comfortabel zicht geeft en tegelijkertijd de progressie onder controle houdt. Helaas wordt het meestal behandeld met standaard brillen of contactlenzen. Deze visuele hulpmiddelen corrigeren alleen de huidige toestand van bijziendheid, maar kunnen de ontwikkeling van bijziendheid niet vertragen.

ZEISS MyoCare is een nieuw brillenglasontwerp dat goed zicht en myopieprogressie aanpakt.

MyoCare® portfolio - Nieuwe brillenglasontwerpen die gericht zijn op goed zicht en de progressie van bijziendheid.

Verbeter het gezichtsvermogen van uw kind. Laat hen hun wereld helder zien - elk klein detail van elk moment telt. Het ZEISS MyoCare brillenglasportfolio is onze beste brillenglasoplossing om de progressie van bijziendheid te vertragen.

Hoe werken ZEISS MyoCare brillenglazen?

Het portfolio bestaat uit twee brillenglasontwerpen op basis van leeftijd. Uw oogzorgspecialist zal het meest geschikte brillenglasdesign voor uw kind aanbevelen. MyoCare® wordt ondersteund door ZEISS innovaties en meer dan tien jaar ervaring in het ontwikkelen van brillenglazen om de progressie van bijziendheid te beheersen.

ZEISS C.A.R.E. technologie (Cylindrical Annular Refractive Elements)

Naarmate kinderen groeien, worden hun ogen langer; dit wordt axiale verlenging genoemd. Als de axiale elongatie groter is dan zij op een bepaalde leeftijd zou moeten zijn, neemt de mate van bijziendheid toe. Door de axiale lengte van het oog te beheren, wordt ook de bijziendheid beheerd.
Ons MyoCare design heeft een centrale heldere zone voor optische zichtcorrectie. Speciale C.A.R.E.® elementen zijn aanwezig vanaf de rand van de heldere zone die zich uitbreidt tot de rand van de lens. Het belangrijkste doel van dit ontwerp is de progressie van bijziendheid te beheersen door de verlenging van de oogbol te vertragen en tegelijkertijd comfortabel en goed zicht te bieden.

Een gepatenteerd brillenglasontwerp met een centrale heldere zone en concentrische cirkels naar de buitenrand van het brillenglas toe.

ZEISS ClearFocus design

Het is bekend dat defocus de verlenging van de oogbol in gang zet, wat leidt tot verdere myopisatie. Wij hebben het achteroppervlak van het brillenglas geoptimaliseerd om de juiste sterkte te bieden en ongewenste onscherpte te minimaliseren - ongeacht waar de ogen door de brillenglazen kijken. Het ZEISS ClearFocus design levert goed zicht en myopiebeheer voor alle kijkhoeken.

Vijf kinderen met een bril op liggen plat op de grond met hun hoofd bij elkaar en hun voeten naar buiten gericht in een cirkel.

ZEISS DuraVision coating

Antireflectiecoatings met krasbestendige eigenschappen die zijn aangebracht op het brillenglasoppervlak om het robuuster te maken - perfect voor actieve jonge kinderen. ZEISS DuraVision coating met allround beschermingsfuncties kan ook worden beschouwd als een geweldige oplossing die speciaal voor kinderen is ontworpen. Het biedt uitstekende antireflectie-eigenschappen om jonge kinderen een ongestoord zicht te geven en een lage UV-reflectie op de achterkant van het brillenglas
.

Een jongen rijdt op een fiets in een park met een bril en een beschermende helm op.

ZEISS UVProtect technologie

Volledige UV-bescherming, wat betekent dat de ogen van uw kind beschermd zijn wanneer het buiten speelt.

Een klein meisje met een bril staat buiten en gebruikt een bellenblaasstokje om zeepbellen te blazen.

Waarom zou u kiezen voor MyoCare® brillenglasdesigns voor uw kind?

Het zicht met ZEISS MyoCare designs is net zo goed als met ZEISS enkelvoudige brillenglazen.9

Een brillenglas dat de ontwikkeling van bijziendheid bij kinderen effectief beheerst, moet ook comfortabel zijn en de drager helder zicht bieden. Daarom hechten wij zoveel waarde aan de mening van kinderen die MyoCare dragen. 99% van de kinderen die ZEISS MyoCare dragen zeggen dat hun zicht van veraf en dichtbij zeer goed is en 100% heeft zich binnen een dag aan de brillenglazen aangepast.9
Kinderen moeten zich zonder beperkingen kunnen vermaken. Als uw kind ZEISS MyoCare glazen draagt, kan het nog steeds lezen, buiten spelen, sporten en nog veel meer.

Tips voor effectief beheer van bijziendheid

Twee meisjes en een jongen met bril spelen buiten in een veld met vergrootglas.

Laat uw kind meer tijd buiten doorbrengen:
Uit onderzoek blijkt dat een minimum van 2 uur per dag met tussenpozen naar buiten gaan wordt aanbevolen om het ontstaan van bijziendheid te voorkomen of te vertragen.

Twee meisjes met een bril op zitten bij elkaar, een jonge en een oudere. Het jongere meisje gebruikt een tablet en het oudere meisje een smartphone.

Leer uw kind goede leefgewoonten aan:
Beperk de tijd die uw kind besteedt aan nabije taken , zoals spelen op een smartphone of tablet. Als uw kind graag leest, zorg er dan voor dat het regelmatig pauzeert. Vermijd werkafstanden kleiner dan 20 cm.

Een oogarts plaatst een nieuwe bril op het gezicht van een jongetje om te zien of hij goed past.

Regelmatige oogcontroles:
Vroegtijdige opsporing is essentieel, niet alleen om het gezichtsvermogen van uw kind te corrigeren, maar ook om de ontwikkeling van bijziendheid zo snel mogelijk onder controle te krijgen. Alle kinderen vanaf 5 jaar moeten minstens één keer per jaar hun ogen laten onderzoeken tot ze 18-20 jaar oud zijn.

Een jongen met een bril zit aan een bureau, houdt een pen vast en staart in de verte.

Zorg ervoor dat uw kind zijn bril zo vaak mogelijk draagt:

In het geval van bijziendheidsbehandelingen is draagbaarheid een zeer belangrijke factor om de effectiviteit van de behandeling te garanderen. Deze glazen zijn alleen effectief wanneer ze worden gedragen. De ZEISS MyoCare brillenglazen hebben een grote draagbaarheid. 100% van de kinderen gaf aan dat ze binnen één dag gewend waren aan zowel de MyoCare als de MyoCare S  glazen.9

In de zon - voelen ze zich goed.

UV-bescherming voor kinderogen.

Effectieve bescherming tegen schadelijke UV-straling is een must voor alle brillenglazen, vooral voor de gevoelige ogen van kinderen. Volledige UV-bescherming is standaard bij alle heldere ZEISS brillenglazen voor myopiemanagement. Zo kan uw kind zich vermaken in de zon zonder zijn of haar ogen te beschadigen.

Meer visueel comfort en krasbestendigheid - ideaal voor kinderbrillen.

Ook beschikbaar voor ZEISS MyoCare: ZEISS DuraVision BlueProtect. Bescherming tegen blauw licht voor kinderen met bijziendheid die blauw licht van smartphones, tablets, LED's, tv's en computerschermen als afleidend ervaren. Dit omvat geïntegreerde premium bescherming tegen krassen en een speciale vuilwerende coating.

Gerelateerde artikelen

Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt