Kantoorbrillenglazen

Geniet van comfortabel zicht op het werk.

Nieuw!
Volledige
UV-bescherming

Hier is een collega waar u altijd op kunt vertrouwen: ZEISS kantoorbrillenglazen zijn geoptimaliseerd voor het werk op kantoor en aan een computerscherm, waardoor werkdagen gemakkelijker worden voor uw ogen. Deze brillenglazen helpen u zich te concentreren en te werken zonder de ogen te vermoeien.

ZEISS kantoorbrillenglazen.

Alles in één oogopslag.

De meeste mensen merken een verschil vanaf hun 35e jaar: werken aan een computerscherm en het verplaatsen van hun blik – bijvoorbeeld van het toetsenbord naar de monitor of van de kalender naar de telefoon – is plotseling belastender voor de ogen. Om duidelijk te kunnen zien op verschillende afstanden nemen ze vaak onbewust oncomfortabele houdingen aan, zoals naar voren leunend, of met het hoofd opgeheven. Rug- en nekklachten gepaard gaande met droge of tranende ogen zijn slechts een paar van de mogelijke gevolgen. ZEISS kantoorbrillenglazen helpen dit type oogbelasting te voorkomen: ze zijn gemaakt voor de specifieke behoeften van het werk en zijn – in tegenstelling tot lees- of multifocale brillen – geoptimaliseerd voor alle afstanden die relevant zijn bij het werk aan een computerscherm.

Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.

ZEISS kantoorbrillenglazen.
Opticien zoeken

Vind een ZEISS opticien in uw buurt.

Gemaakt voor uw werk en uw ogen.

Profiteer van een optimaal zicht – en niet alleen als u achter de computer zit.

Wees er zeker van dat u van comfortabel zicht profiteert op kantoor - ongeacht waar u heenkijkt. ZEISS kantoorbrillenglazen bieden een groot gezichtsveld voor zowel dichtbij als op de middellange afstand en zijn aangepast op de eisen van uw baan, tot op de laatste centimeter. Deze brillenglazen zijn speciaal gemaakt voor bijvoorbeeld de afstand tot uw computerscherm, tot uw collega of klant en de leesafstand, zodat uw ogen ontspannen en u een goede houding kunt aannemen. U merkt de positieve effecten zelfs na het werk nog.

Leesbril

Leesbril

Multifocale bril

Multifocale bril

Kantoorbrillenglazen

Kantoorbrillenglazen

Hoofdpijn, rugklachten, tekenen van vermoeidheid.

Waarom een leesbril of een multifocale bril niet altijd de juiste oplossing is.

Een bril met standaard leesglazen of multifocale glazen is in het algemeen niet de beste oplossing voor mensen die aan een computerscherm werken, omdat de glaszones niet geoptimaliseerd zijn voor werk op kantoor. Een leesbril is bijvoorbeeld alleen optimaal voor korte afstanden – te kort voor werken aan een computer of het kijken op uw bureau. Met multifocale brillenglazen kan de drager echter door de lagere zone van het glas op het beeldscherm kijken en moet hij het hoofd opheffen om het scherm goed te kunnen zien. Beide types brillenglazen zorgen ervoor dat u een onnatuurlijke zithouding aanneemt, die kan leiden tot hoofdpijn en spanning in uw nek, schouders en rug.

Digitaal zien. Brillenglazen om te werken in de wereld van vandaag.

Klaar voor elke uitdaging. ZEISS Officelens brillenglazen beschikken over de Digital Inside® Technology. Dit is een speciaal geoptimaliseerde zone voor dichtbij waarmee u snel en comfortabel kunt focussen, zoals wanneer u omschakelt van uw mobiele telefoon naar het computerscherm en terug. Deze brillenglazen bieden niet alleen een stressvrij, helder zicht wanneer u digitale apparaten gebruikt, maar ze zijn ook perfect om boeken en tijdschriften te lezen. Ze helpen oncomfortabele houdingen van het hoofd en het lichaam te voorkomen, geven uw ogen rust en beperken digitale oogstress.

Uw zichtbehoeftes op het werk. Wat is uw werksituatie?

Afhankelijk van de vereisten op het werk moeten uw ogen diverse taken verrichten. In het algemeen wordt er verschil gemaakt tussen de volgende drie types werksituaties.

Leeswerkplekken

Leeswerkplekken:

voor mensen die voornamelijk moeten lezen op hun werk – bijv. architecten, redacteurs of belastingadviseurs. Belangrijkste element voor hun kantoorbrillenglazen is een nadruk op het leesgebied met een maximale kijkafstand van een meter. De grotere afstand biedt de drager duidelijk meer leescomfort – leesbrillen daarentegen zijn gewoonlijk alleen geoptimaliseerd voor een afstand van 40 tot 50 cm.

Werkplek met een computerscherm

Werkplek met een computerscherm:

deze mensen wisselen hun blik vooral tussen toetsenbord en beeldscherm, bijv. programmeurs, journalisten of medewerkers in een callcenter. Hun kantoorbrillenglazen moeten een helder, natuurlijk gezichtsvermogen bieden van de leesafstand tot een afstand van maximaal twee meter – dat is ideaal voor een kantoor.

Een werkplek binnen met veel klantencontact

Een werkplek binnen met veel klantencontact:

deze mensen hebben vaak onder vier ogen contact met klanten, staan herhaaldelijk op en verlaten hun werkplek en computer regelmatig, bijv. in de detailhandel of productie. Het optimale brillenglas zorgt in dit geval voor natuurlijk gezichtsvermogen van de leesafstand tot en met een afstand van ongeveer vier meter.

Volledige UV-bescherming in alle heldere ZEISS brillenglazen.
Elke dag. De gehele dag.

UV-straling is altijd aanwezig. Zelfs op bewolkte dagen. UV-straling is een gezondheidsrisico voor uw ogen, maar ook voor het omliggende weefsel. Beschermt u altijd uw ogen wanneer u buiten bent? Nu bieden ook alle heldere brillenglazen van ZEISS volledige UV-bescherming!

De speciale eigenschappen van het brillenglas filteren schadelijke UV-straling en bieden uw ogen langdurige bescherming.

Extra zichtcomfort bij kunstlicht.
Voorkom vermoeide ogen en overbelasting van het oog.

Of het nu een smartphone is, een led-licht, een monitor, tv, tablet of een e-reader: moderne lichtbronnen geven meer blauw licht af dan waar we vroeger aan blootgesteld waren. Blauw licht kan gevaarlijk zijn en veel mensen vinden het oncomfortabel. Ook belast het de ogen veel. Bovendien heeft het effect op ons bioritme. Een speciaal filter voor blauw licht in het brillenglas kan u meer zichtcomfort geven.

Ongekend dunne, lichte glazen. Zelfs met een hoge sterkte.

De volgende regel geldt voor iedere bril: hoe lichter hij is, des te beter. En dit geldt niet alleen voor de monturen. Dankzij de hoge kwaliteit van de materialen en de diverse glaskwaliteiten kan ZEISS unifocale glazen maken die zo dun en zo licht mogelijk zijn – zelfs op hoge sterkte. Dit garandeert maximaal draagcomfort met slechts een minimaal gewicht.

Krassen en vuil krijgen geen kans. Steviger dan ooit.

Extra coatings op het brillenglas kunnen deze extreem bestendig maken tegen krassen of statische stofdeeltjes. Het voordeel: uw brillenglazen blijven langer vrij van vuil, zodat ze gemakkelijker schoon te maken zijn. Beter zicht, beter uiterlijk – dankzij de anti-reflecterende achterzijde.

5 Tips voor comfortabel zicht met een computerbril

Comfortabel zicht van dichtbij en op de middellange afstand is niet alleen noodzakelijk voor werk aan de computer.

1. Comfortabel zicht van dichtbij en op de middellange afstand is niet alleen noodzakelijk voor werk aan de computer. Ook in het dagelijks leven kunt u een computerbril goed gebruiken: bij het uitoefenen van hobby's, bij het breien, naaien, klussen, musiceren, knutselen, tekenen, koken en bij de huishouding.

Zorg dat u een juiste houding aanneemt en een goede verlichting heeft bij inspannend werk aan uw computerscherm.

2. Zorg dat u een juiste houding aanneemt en een goede verlichting heeft bij inspannend werk aan uw computerscherm.

U weet wellicht dat het computerscherm in het ideale geval met de bovenrand op ooghoogte is of er net iets onder.

3. U weet wellicht dat het computerscherm in het ideale geval met de bovenrand op ooghoogte is of er net iets onder. Om de beste hoogte te bereiken, kunt u de stoel ook hoger of lager zetten.

Zorg ervoor dat uw ogen ontspannen gedurende de werkdag bijv.

4. Zorg ervoor dat uw ogen ontspannen gedurende de werkdag bijv. door ieder uur vijf minuten uit het raam in de verte te kijken – zonder uw blik te focussen.

 Vaak wordt het natuurlijke knipperen met de ogen onregelmatig bij het uitvoeren van werk in stresssituaties.

5. Vaak wordt het natuurlijke knipperen met de ogen onregelmatig bij het uitvoeren van werk in stresssituaties. De oplossing: sluit uw ogen regelmatig eventjes. Dit voorkomt geïrriteerde of droge ogen.

Gerelateerde producten

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt