Brillenglazen voor werkMADE BY ZEISS

Brillenglazen voor werk

Beter zicht voor werk en vrije tijd

De meeste brildragers beschouwen computers als een integraal deel van hun professioneel leven. Door het grootste deel van de dag achter een computerscherm door te brengen, loopt u het risico op nek-, rug- en schouderklachten. Dit wordt vaak veroorzaakt door het verkeerde soort bril. Een leesbril en multifocale brillenglazen zijn niet de beste oplossing voor mensen die het grootste deel van hun dag achter een computerscherm doorbrengen. Een computerbril met speciale ZEISS-brillenglazen voor gebruik op het werk is een betere keuze. Deze brillenglazen bieden een groot gezichtsveld op korte en middellange afstand en geven u een ongehinderd zicht op het scherm, maar maken het toch mogelijk een natuurlijke houding en zitpositie aan te nemen. Ze kunnen ook worden geoptimaliseerd volgens uw specifieke behoeften.

Loading the player...
 • Uw voordeel

  Uw voordeel

  Voordelen voor brillendragers

  Een collega op maat gemaakt!

  • Helder, scherp zicht op korte en middellange afstand met een groot gezichtsveld.
  • Zo krijgt u een ontspannen, natuurlijk zicht op kantoor en bij andere taken die u uitvoert op korte en middellange afstand.
  • De beste oplossing voor een comfortabele houding en hoofdpositie waardoor klachten met de nek, de rug en de schouders wordt voorkomen.
  • Deze brillenglazen zijn bestemd om u en uw zicht bij te staan op het werk en tijdens uw vrije tijd. ZEISS brillenglazen voor het werk kunnen worden aangepast aan uw individuele behoeften op korte en middellange afstand.
    
 • Computerbril: voor wie?

  Hoe helpt een computerbril?

  Het is essentieel om uw hoofd en lichaam in een ontspannen positie te houden

  Wanneer u aan een computer werkt, moeten uw ogen focussen op erg specifieke afstanden dichtbij en op middellange afstand.

  Een leesbril dragen voor computerwerk

  Een leesbril is bestemd voor erg korte afstanden die korter zijn dan de afstand tussen uw ogen en een computer. Wanneer u dus een leesbril draagt terwijl u aan de computer werkt, beweegt u automatisch uw hoofd dichter bij het scherm. Zo neemt u een oncomfortabele houding aan, die kan leiden tot spanning in uw nek en rug.

   

  Hoe dit uw houding achter het scherm beïnvloedt:

  • Om tekst en afbeeldingen duidelijk op het scherm te zien, leunt u automatisch naar voor
  • Zo belast u onnodig uw nek en rug.

  Draagt u multifocale brillenglazen op het werk?

  Mensen die multifocale brillenglazen dragen, kijken op een geheel andere manier naar hun computerscherm. Aangezien multifocale brillenglazen verschillende zones hebben om op verschillende afstanden te kijken, moet u door het onderste deel van het brillenglas kijken om aan een computerscherm te werken. Hiervoor moet u uw hoofd licht achterwaarts houden. Ook deze onnatuurlijke houding kan leiden tot nek- en schouderklachten.
   

  Hoe dit uw houding achter het scherm beïnvloedt:

  • U tilt uw hoofd op om door de middelste zone van het brillenglas te kijken.
  • Zo belast u uw nek- en rugspieren.

  Met een computerbril voelt u zich meer ontspannen

  Een helder zicht, de hele dag door, op drie verschillende werkafstanden

  Brillenglazen die sterk zijn aangepast aan de manier waarop u werkt, maken het over het algemeen waarschijnlijker dat u in een comfortabele, ontspannen houding achter het scherm zit. ZEISS brillenglazen voor het werk bieden een breed gezichtsveld op korte afstanden. Ze bieden ook een essentieel breed gezichtsveld op middellange afstanden om u te helpen omhoog te kijken en met uw collega's te praten wanneer u achter een computer zit. Deze brillenglazen zijn geoptimaliseerd voor zicht op een afstand van een halve meter tot vier meter. Met een computerbril kunt u een ontspannen houding aannemen omdat u zonder inspanning door het juiste deel van het brillenglas kunt kijken.

  ZEISS begrijpt het belang van een gepersonaliseerd zicht. Iedereen kijkt voor zijn werk of hobby's op een andere afstand en in andere omstandigheden. Daarom creëerde ZEISS drie verschillende soorten brillenglazen. Dankzij een professionele aanpassing kan een ZEISS kantoorbril tot op de centimeter nauwkeurig worden aangepast aan uw precieze visuele vereisten.
   

  ZEISS brillenglazen voor werk:
  Dankzij het aangepaste ontwerp van de brillenglazen, kunnen brillendragers genieten van helder, scherp zicht aangepast aan hun behoeften op alle drie de afstanden op de werkplek:

  1. Leesafstand
  2. Dichtbij
  3. Kamerafstand

   

  Hoe dit uw houding achter het scherm beïnvloedt:

  • Uw hoofd en nek blijven in een natuurlijke positie.
  • Perfect comfort, de hele dag lang.

 • Technologie

  Hoe de M.I.D.-technologie van ZEISS werkt

  Onze zichtbehoeften op de werkplek variëren sterk van persoon tot persoon. Ze hangen gedeeltelijk af van het type werk dat u doet. Moet u bijvoorbeeld vaak met klanten en collega's praten? Of werkt u bijna de hele dag aan een computer? Een andere belangrijke factor is de afstand tussen uw ogen en het beeldscherm. Om te voldoen aan de individuele behoeften van iedereen, ontwikkelde ZEISS de zogenaamde Maximum Intermediate Distance (M.I.D.)-technologie. Deze technologie biedt een helder en ontspannen zicht voor iedereen, van een geoptimaliseerde leesbril tot een multifocale bril voor gebruik binnenshuis.

  Door technologie te gebruiken om de maximale tussenafstand (Maximum Intermediate Distance, M.I.D.) van elke brillendrager te bepalen, heeft ZEISS brillenglazen ontworpen die kunnen worden aangepast aan de specifieke zichtafstand die is vereist door elke gebruiker.

  ZEISS kantoorbrillenglazen zijn verkrijgbaar voor drie maximale tussenafstanden:

  • Book - een kantoorbrillenglas dat speciaal is geoptimaliseerd voor lezen, wat een helder zicht biedt vanaf leesafstand tot een vaste M.I.D. van 100 cm.
  • Near - een kantoorbrillenglas dat speciaal is geoptimaliseerd voor korte afstanden, wat een helder zicht biedt vanaf leesafstand tot een vaste M.I.D. van 200 cm.
  • Room - een multifocaal brillenglas voor gebruik binnenshuis dat speciaal is geoptimaliseerd voor afstanden in een ruimte, wat een helder zicht biedt vanaf leesafstand tot een vaste M.I.D. van 400 cm.


  De aangepaste brillenglazen van ZEISS voor kantoor en werkplaats bieden een aangepaste M.I.D. die kan worden bepaald tussen 100 en 400 cm om te voldoen aan de specifieke vereisten van elke brillendrager.
   

Uw gepersonaliseerde brillenglazen:
Deze producten van ZEISS kunnen de beste keuze zijn voor u.

Uw brillenglascoating: robuust, eenvoudig te reinigen en met een uitstekende antireflectiecoating

ZEISS DuraVision® Platinum en Silver

Brillenglascoatings maken van elk kunststof brillenglas een meesterwerk voor dagelijks gebruik. Ze maken het brillenglas harder, vuilbestendig en het kan gemakkelijker worden gereinigd.

Ontdek wat de Premium brillenglascoatings van ZEISS voor u kunnen betekenen

Als u de hele dag aan een computer werkt, is het tijd om een nieuwe oplossing te vinden voor uw ogen.

DuraVision® BlueProtect

We worden blootgesteld aan meer blauw licht dan ooit door moderne lichtbronnen zoals ledverlichting en de straling die wordt afgegeven door digitale apparaten. Sommige mensen ervaren blauw licht van lichten en digitale schermen als vermoeiend en oncomfortabel.

Hoe DuraVision BlueProtect werkt

Helder zicht, elke dag, de hele dag lang

Reinigingsoplossingen voor brillenglazen van ZEISS

Vuile brillenglazen zijn altijd vervelend. Het reinigen van brillenglazen zou zachtjes, eenvoudig en doeltreffend moeten zijn. Daarom biedt ZEISS zoveel verschillende reinigingsoplossingen voor brillenglazen aan.

Even snel een doekje of grondig reinigen? ZEISS heeft de reinigingsoplossingen voor brillenglazen die u nodig hebt

Niet het juiste product voor u?

Bent u een fervente gebruiker van digitale apparaten?

ZEISS Digital Lenses

Wie had dit gedacht? We kijken gemiddeld tot 80 keer per dag naar onze smartphone of ander mobiel apparaat! Onze kijkafstand snel verplaatsen van dichtbij naar veraf en weer terug, betekent een aanzienlijke uitdaging voor onze ogen.

Lees meer over digitale belasting van de ogen en hoe de juiste brillenglazen kunnen helpen

Zoekt u multifocale brillenglazen met uitstekende eigenschappen voor de brillendrager?

ZEISS multifocale brillenglazen

Multifocale brillenglazen zijn echte optische meesterstukken. Ze bieden persoonlijke ondersteuning voor uw ogen, van dichtbij tot veraf en alles daartussen.

ZEISS biedt vier prestatiecategorieën aan om te garanderen dat u het multifocale brillenglas vindt dat het beste bij u past.

Persoonlijk advies: vind een ZEISS opticien in uw buurt

Uw ZEISS opticien helpt u graag bij uw keuze voor een op maat gemaakte computerbril voor u samen nadat hij alle beschikbare opties heeft toegelicht.

Vind een ZEISS opticien in uw buurt

Deel dit artikel met uw vrienden