VOOR OOGZORGPROFESSIONALS

ZEISS BlueGuard brillenglazen

Brillenglazen die effectief blauw licht tegenhouden

Bied uw klanten comfortabel zicht en stijl zonder storende blauwpaarse reflecties op hun blauwlichtbril. Onze innovatieve blauwlichtblokkerende brillenglazen beschermen tegen mogelijk schadelijk blauw licht en bieden volledige UV-bescherming. Ze zijn met name geschikt voor klanten die langdurig op computers werken of constant op hun digitale apparaten werken

 • Bescherm ogen tegen blauw licht en UV
 • Pak vermoeide ogen aan
 • Zie er goed uit, met minder blauwpaarse reflecties

Waarom is bescherming tegen blauw licht zo belangrijk voor uw klanten?

 • 70 %

  toename in smartphonegebruik wereldwijd.3

 • 2/3

  Tot wel twee derde van volwassenen die regelmatig digitale apparaten gebruiken ervaren verschillende klachten die geassocieerd worden met vermoeide ogen door het beeldscherm.4

 • 80 %

  8 van de 10 zegt dat het belangrijk is om de ogen tegen blauw licht te beschermen.5

Meer blootstelling aan blauw licht – onafhankelijk van leeftijd.

De COVID-19-pandemie heeft een drastische invloed gehad op ons werk en onze privélevens. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen van alle leeftijden, van over de hele wereld, significant meer tijd op digitale apparaten doorbrengen. Naast het feit dat blauw licht van de zon mogelijk schadelijk kan zijn, brengen mensen ook meer tijd binnen door, waar tegenwoordig vaak LED's geïnstalleerd zijn die blauw licht afgeven.  Dit kan digitale oogstress veroorzaken en slaap negatief beïnvloeden.

Wat is schermmoeheid?

Hebben klanten speciale computerglazen nodig?

Uw klanten zijn zich vaak niet bewust van hoe vaak ze elke dag naar schermen kijken. Ze worden constant omgeven door lichtbronnen zoals digitale apparaten en LED-lampen die relatief grote hoeveelheden blauw licht afgeven. Blauw licht verstrooit zich doorgaans door het glasvocht wanneer het het oog binnenvalt, waardoor er zogenaamde 'lichtvervuiling' optreedt.

Klanten ervaren dit waarschijnlijk als een oncomfortabele schittering en vermindering in contrastperceptie. Daarnaast zorgt blauw licht voor longitudinale afwijkingen die kunnen leiden tot wazige beelden. Deze ongerichte 'lichtvervuiling' kan bijdragen aan visueel discomfort en symptomen die geassocieerd worden met schermmoeheid.

Veelvoorkomende symptomen van schermmoeheid zijn:

 • hoofdpijn
 • wazig zicht
 • droge of branderige ogen

Gelukkig kunnen de meeste symptomen verminderd worden met weinig inspanning. Mensen die hier last van hebben kunnen proberen hun schermtijd te verminderen en ze kunnen ook een bril met glazen dragen die blauw licht tegenhouden.

Hoe beïnvloedt blauw licht slaap?

Blauw licht heeft een grote invloed op onze slaap/waak-cyclus. Dit komt omdat het zichtbare lichtspectrum ook blauwe lichtgolven omvat – en deze helpen ons wakker en alert te blijven gedurende de dag.

Wanneer de zon ondergaat, geeft het gebrek aan licht een signaal af dat het lichaam melatonine moet gaan maken. Dit hormoon is er verantwoordelijk voor dat we moe worden en in slaap vallen. Blauw licht van bijvoorbeeld smartphone en laptops kan een invloed hebben op de afgifte van melatonine. Dit kan vaak tot problemen bij het in slaap vallen leiden en het moeilijk maken om de hele nacht door te slapen. U kunt nu hoogwaardige brillenglazen voorschrijven die blauw licht tegenhouden, zodat uw klanten niet meer aan dat deel van het blauwlichtspectrum worden blootgesteld.

Hoe werken blauw licht blokkerende glazen?

Een deel van het licht dat afkomstig is van de zon valt in het blauwe spectrum. Bovendien zenden vrijwel al onze digitale apparaten en LED-lampen ook blauw licht uit. Het menselijk oog kan zichtbaar blauw licht niet tegenhouden, dus overmatige blootstelling kan bijdragen aan waargenomen oogstress en wazig zicht. Een bril die blauw licht tegenhoudt kan dat deel van het blauwelichtspectrum tegenhouden dat schadelijk en hinderlijk zou kunnen zijn voor uw klant.

Met blauw licht blokkerende glazen van ZEISS kunt u de algehele levenskwaliteit van uw klanten verbeteren.

ZEISS BlueGuard brillenglazen: de volgende generatie blauw licht blokkerende glazen

Bij eerdere producten zoals de ZEISS BlueProtect coating, werd blauw licht tegengehouden door het aanbrengen van een coating met blauwlichtfilter op glazen.

Met BlueGuard®  glazen van ZEISS zijn de eigenschappen die blauw licht tegenhouden nu een intrinsiek deel van de chemische samenstelling van het brillenglasmateriaal. Naast het feit dat het potentieel schadelijke blauwe licht van de zon wordt tegengehouden, wordt irritant digitaal blauw licht ook uitgefilterd waar uw klanten mogelijk last van zouden kunnen hebben.

ZEISS BlueGuard brillenglazen: de volgende generatie blauw licht blokkerende glazen
Diagram met belangrijke feiten over ZEISS BlueGuard glazen in vergelijking met andere producten.

Wat maakt ZEISS BlueGuard blauw licht blokkerende glazen uniek?

 • Hebben eigenschappen die blauw licht blokkeren als intrinsiek onderdeel van de chemische samenstelling van de brillenglazen.
 • Blokkeren tot wel 40 %1  van potentieel schadelijk en hinderlijk blauw licht.
 • Hebben UVProtect technologie om volledige UV-bescherming tot wel 400 nm te bieden.

Bewezen klanttevredenheid met ZEISS BlueGuard brillenglazen.

Dragerstests en feedback van onze klanten wijzen op zeer hoge tevredenheid over ZEISS BlueGuard brillenglazen.

 • 90 %

  van brildragers is zeer tevreden met de helderheid van ZEISS BlueGuard brillenglazen.6

 • 93 %

  van brildragers zeggen dat ze minder schermmoeheid ervaren met ZEISS BlueGuard brillenglazen.6

 • 92 %

  van dragers zegt dat ze minder symptomen als vermoeide of droge ogen ervaren met ZEISS BlueGuard glazen.6

 • 95 %

  van dragers geeft de voorkeur aan ZEISS BlueGuard ten opzichte van hun vorige glazen.6

 • 9 op 10

  van dragers zouden ZEISS BlueGuard glazen aanbevelen aan hun vrienden of familie.6

Duurzaamheid en beschikbaarheid van ZEISS BlueGuard brillenglazen

ZEISS BlueGuard brillenglazen zijn geschikt voor alle leeftijden en beschikbaar voor de meest relevante ZEISS designs, behalve de volgende:  

 • Bifocale en trifocale glazen
 • DriveSafe  glazen
 • Sportglazen

U kunt uw klanten BlueGuard  glazen aanbieden voor alle kunststof materiaalindices.

Een uitstekende balans tussen visueel comfort, stijl en bescherming.

Contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?

Formulier is aan het laden...

Contacten voor opticiens

De in het contactformulier ingevulde informatie zal door Carl Zeiss Vision gebruikt worden om uw vraag telefonisch of per email te beantwoorden. Klik hier om ons gegevensbeschermingsbeleid te lezen.

 • 1

  Het ZEISS BlueGuard brillenglasmateriaal, dat voortbouwt op ZEISS UVProtect Technology, biedt volledige UV-bescherming en houdt nu ook nog eens tot wel 40% van mogelijk schadelijk en hinderlijk blauw licht tegen. Bron: Interne metingen en calculaties gebaseerd op de BVB-norm (Blue-Violet-Block). Analyses door Technology & Innovation, ZEISS Vision Care, DE 2020.

 • 2

  Voor een stijlvolle look, zowel online als offline - ZEISS BlueGuard brillenglazen zorgen voor maximaal 50% minder reflecties van digitaal blauw licht vergeleken met de ZEISS DuraVision BlueProtect coating. Bron: Interne metingen en calculaties op basis van de DBRLED-norm (Digital Blue Light Reflection). Analyses door Technology & Innovation, ZEISS Vision Care, DE 2020.

 • 3

  70% toename in smartphonegebruik, bron: Watson A. (2020). Mediaverbruik thuis veroorzaakt door de coronaviruspandemie; onder internetgebruikers over de hele wereld, per land, vanaf maart 2020. www.statista.com, URL https://www.statista.com/statistics/1106498/home-media-consumption-coronavirus-worldwide-by-country.

 • 4

  Tot wel twee derde van volwassenen die regelmatig digitale apparaten gebruiken ervaren verschillende klachten die geassocieerd worden met vermoeide ogen door het beeldscherm. Bron: Vision Council of America Report, 2016.

 • 5

  8 van de 10 zegt dat het belangrijk is om de ogen te beschermen tegen blauw licht. Bron: Klantvoorkeurstest met n= 100 brildragers in Duitsland in september 2020 door extern marktonderzoekinstituut.

 • 6

  Klantenacceptatie-enquête - Top 2 vensters resultaten van n=187 brildragers die ZEISS BlueGuard glazen kochten en dragen in China, mei 2021.