VOOR OOGZORGPROFESSIONALS

ZEISS UVProtect Technology

Volledige UV-bescherming in heldere glazen. De hele dag. Elke dag. Voor iedereen.

Bied uw klanten volledige UV-bescherming in  heldere glazen  voor gezonde ogen en goed zicht. Alle heldere ZEISS glazen worden standaard geleverd met volledige UV-bescherming tot 400 nm - dezelfde bescherming als premium zonnebrillen.  

 • De brillenglazen blokkeren UV-stralen tot 400 nm
 • Volledige UV-bescherming van de ogen en de omliggende huid
 • Bied dezelfde UV-bescherming als hoogwaardige zonnebrillen

Waarom is UV-bescherming voor heldere glazen zo belangrijk?

 • 400 nm

  De International Commission on Non-Ionizin Radiation Protection (ICNIRP) en verscheidene gezondheidsorganisaties hebben de norm voor UV-bescherming gedefinieerd als 400 nm.1  

    

 • 40 %

  Ongeveer 40 % van de UV-straling van daglicht valt in golflengtes die niet volledig geblokkeerd worden door materialen die met '100 % UV-bescherming' aangeduid mogen worden, maar in feite maar tot 380 nm kunnen tegenhouden.2

 • 50 %

  We worden voor ons 20e levensjaar blootgesteld aan 50 % van alle UV-straling die we in onze eerste 60 jaar zullen meemaken.3

 • 20 %

  Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie wordt ongeveer 20 % van alle staar wereldwijd veroorzaakt of verergerd door UV-straling.4

 • 5 - 10 %

  5 tot 10 % van huidkanker doet zich voor op de oogleden.5

 • 9 %

  Maar 9 % van de klanten denkt dat hun huidige glazen 100 % UV-bescherming bieden.6

UV-straling.

UV-straling is altijd aanwezig – gedurende de gehele dag, het hele jaar door, in de winter en zomer, in de zon en zelfs als het bewolkt is.  

Om deze reden is de vraag naar bescherming universeel. Om de huid te beschermen, kunnen uw klanten zonnebrandcrème opsmeren. Ze hebben echter niet zoveel opties als het aankomt op bescherming van onze ogen tegen schadelijke UV-straling.

Blootstelling aan UV-straling neemt toe.

De mate waarin mensen worden blootgesteld aan UV-straling neemt toe door ozonvermindering en mondiale klimaatverandering, wat invloed heeft op stralingsniveaus op het aardoppervlak. Een toename in levensverwachting en een levensstijl die steeds in ontwikkeling is, zorgen ervoor dat er steeds meer tijd wordt gespendeerd aan vrijetijdsactiviteiten in UV-intense omgevingen.  Dit heeft een impact op de ogen, en als oogzorgprofessional moet u verder kijken dan alleen standaard UV-brillenglascoatings om verbeterde bescherming voor de ogen van uw klanten te garanderen.    

Blootstelling aan UV-straling neemt toe.
De afbeelding toont een close-up van het gezicht van een vrouw, met de focus op het linkeroog.

De ooggezondheid van uw klanten is te belangrijk om te riskeren.

Hoewel licht een zeer belangrijk deel van ons leven is – afhankelijk van de dosis en blootstelling –, kan UV-straling schadelijk zijn voor de gezondheid en het zicht van uw klanten. Met deze gezondheidsrisico's in gedachten, is het logisch om elke dag voor bescherming te zorgen. Het is nooit te laat om verdere schade te voorkomen.  

De afbeelding toont een close-up van een ongezond oog, ter illustratie van hoe potentiële ooggevaren er uit kunnen zien.

Gezondheidsrisico voor de ogen van klanten.

UV-straling kan structurele schade veroorzaken en cellen beschadigen waar het geabsorbeerd wordt. Vooral de ooglens en het hoornvlies absorberen UV-straling, maar een gedeelte van UV-A straling bereikt eveneens het netvlies waar het kan bijdragen aan oxidatieve stress.

Potentiële ooggevaren:>  Pterygium, keratitis,  staar  en maculadegeneratie.

De afbeelding toont een close-up van een ongezond oog, wat de potentiële oculaire adnexa-gevaren illustreert.

Gezondheidsrisico voor het omliggende weefsel rond het oog.

Het omliggende weefsel rond het oog biedt ook bescherming. Dit weefsel absorbeert een groot deel van UV-straling met golflengtes van tot wel 400 nm.  

Uw klanten kunnen potentiële oculaire adnexa-aandoeningen ervaren:  fotoveroudering, rimpels, zonnevlekken, huidkanker.  

Veel glazen geven aan dat ze ogen beschermen tegen UV-straling.

Helaas,  beschermen niet alle glazen de ogen en omliggende huid van klanten volledig. Ongeveer 40 % van UV-straling overdag ligt in golflengtes die niet volledig tegengehouden worden door materialen die 100 % UV-bescherming mogen claimen. Deze materialen houden vaak maar tot 380 nm tegen.2

Veel glazen geven aan dat ze ogen beschermen tegen UV-straling.
De afbeelding toont een grafiek die het niveau van UV-bescherming van ZEISS glazen vergelijkt met andere vergelijkbare producten op de markt.

Niveau van UV-bescherming

Vandaag de dag voorziet de optische industrie de markt van glazen die verschillende niveaus van UV-straling bieden, speciale coatings of andere substraten gebruiken.  Dit creëert verwarring over hoeveel bescherming beschikbaar en noodzakelijk is.  Daarom heeft ZEISS UV-bescherming standaard gemaakt in alle heldere glazen van ZEISS

De norm van ooggezondheid verhogen

De International Commission on Non-Ionizin Radiation Protection (ICNIRP) en vele gezondheidsorganisaties hebben de norm voor UV-bescherming gedefinieerd als 400 nm. ZEISS heeft zijn glasportfolio afgestemd op deze aanbevelingen en hoogwaardige normen van bescherming worden nageleefd.  De UVProtect  Technology gaat verder dan de huidige norm en biedt een hogere bescherming tegen UV-straling, waardoor heldere kunststof brillenglazen schadelijke UV-stralen blokkeren tot 400 nm. Dit is dezelfde hoeveelheid UV-bescherming die hoogwaardige zonnebrillen bieden.

De norm van ooggezondheid verhogen
De afbeelding toont een grafiek met een lijn, wat de totale en relatieve lichtintensiteit onder elke golflengte illustreert.

Waarom is 400 nm een betere norm voor UV-bescherming?

Door de potentiële gezondheidsrisico's die geassocieerd zijn met UV-blootstelling, hebben wetenschappelijke en regelgevende instanties en organisaties die onderzoek doen naar de biomedische impact van licht en straling, altijd aangegeven dat er een bescherming van 400 nm nodig is tegen UV-straling. De lichtintensiteit tussen 380-400 nm is veel intenser en vertegenwoordigt 40 % van de totale stralingssterkte van de zon zoals die gemeten wordt op de aarde.    

Door te beschermen tot 400 nm, kunnen ZEISS glazen uw klanten beschermen met het beschermingsniveau dat aanbevolen wordt door deze  erkende  organisaties.

UV-straling op het achteroppervlak – ware UV-bescherming van alle kanten.

Een deel van de UV-straling heeft een indirecte impact op het oog van de zijkanten en het achteroppervlak van het brillenglas. Om reflecties op de achterkant van het brillenglas in het oog te voorkomen, incorporeert ZEISS UV-bescherming aan de achterkant als standaard met ZEISS  DuraVision coatings. Deze combinatie geeft de klant belangrijke, volledige UV-bescherming.

Bewezen klanttevredenheid met ZEISS UVProtect Technology.

Dragerstests en feedback van onze klanten wijzen op zeer hoge tevredenheid over UVProtect Technology van ZEISS:
 • 96 %

  van brildragers is zeer tevreden met de helderheid en esthetiek van ZEISS UVProtect brillenglazen.7

 • 99 %

  van klanten vindt UV-bescherming op zonnebrilniveau goed bij heldere brillenglazen..7

Contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?

Formulier is aan het laden...

Contacten voor opticiens

De in het contactformulier ingevulde informatie zal door Carl Zeiss Vision gebruikt worden om uw vraag telefonisch of per email te beantwoorden. Klik hier om ons gegevensbeschermingsbeleid te lezen.

 • 1

  “ICNIRP Guidelines on limits of exposure to ultraviolet radiation of wavelengths between 180 nm and 400 nm (20 Incoherent Radiation)”.

 • 2

  NASA Technical Memorandum, A. T. Mecherikunnel and J. C. Richmond – Spectral Distribution of Solar Radiation, 1980.
  Industry Standard AS-NZS 1067 (2003) (English): Sunglasses and fashion spectacles [By Authority of Australian Consumer Protection Notices No.13 of 2003 and No. 4 of 2005].

 • 3

  Green AC, Wallingford SC, McBride, P. Childhood exposure to ultraviolet radiation and harmful skin effects: Epidemiological evidence. Prog Biophys Mol Biol. 2011 Dec: 107(3): 349-355.

 • 4

  Global data on visual impairment in the year 2002.Resnikoff S, Pascolini D, Etya'ale D, Kocur I, Pararajasegaram R, Pokharel GP, Mariotti SP Bull World Health Organ. 2004 Nov; 82(11):844-51.

 • 5

  Cook BE Jr, Bartley GB. Treatment options and future prospects for the management of eyelid malignancies: an evidence-based update. Ophthalmology2001 Nov; 108(11):2088-98.

 • 6

  Abraham J, Jabaley M, Hoopes JE. Basal cell carcinoma of the medial canthal region. Am J Surg 1973; Oct; 126(4):492-5. https://news.liverpool.ac.uk/2017/07/06/misapplication-sunscreen-leaving-people-vulnerable-skin-cancer/

 • 7

  ZEISS external wearer trial with 106 spectacle lens wearers and 7 eye care professionals in 2018, D.