ZEISS i.Scription technologie
ZEISS VOOR OOGZORGPROFESSIONALS

ZEISS i.Scription technologie

Bied uw klanten dag en nacht het beste zicht.

Dankzij i.Scription  technologie kunt u een persoonlijke visuele vingerafdruk creëren met ZEISS  i.Profiler plus, om elke klant een unieke brillenglasoplossing te bieden met dag en nacht verbeterd zicht.

 • Beter visueel contrast
 • Beter kleurenzicht
 • Beter zicht 's nachts en bij weinig licht

Wist u dit?

 • 90 %

  van de klanten wil het natuurlijke zicht herstellen en is bezorgd over zijn of haar visuele gezondheid.1

 • 95 %

  van de brildragers geeft de voorkeur aan ZEISS Individual  unifocale brillenglazen  die zijn geoptimaliseerd  met de  i.Scription® technologie, versus ZEISS Individual  unifocale brillenglazen zonder i.Scription.2

Is de manier waarop we refractie begrijpen nog steeds relevant?

Waarom onze benadering van refractie belangrijk is.

Traditioneel gezien dient de refractie nog steeds als basis voor het voorschrijven van een bril. Dit is het resultaat van een tweeledig proces:

 • Objectieve refractie: De refractiefouten van het oog worden eerst objectief opgemeten met behulp van retinoscopie of autorefractie, gevolgd door  

 • Subjectieve refractie: Een voorschrift wordt subjectief verfijnd door een opticien of optometrist, waarbij de klant zijn zicht kan vergelijken met behulp van pasglazen en een refractorkop of proefmontuur.  

Subjectieve refractie maakt gebruik van verschillende brillenglassterktes om refractiefouten (zoals myopie,  hypermetropie  of astigmatisme) in het oog te corrigeren. Dit worden lage orde  aberraties genoemd.  (LOA s).  

Als gevolg van variaties in de pupilgrootte bij wisselende lichtomstandigheden kunnen ér echter andere soorten aberraties optreden, die de kwaliteit van het zicht verminderen. Deze beïnvloeden de uiteindelijke kwaliteit van het zicht dat de drager ervaart. Dit wordt aangeduid als hoge orde aberraties, HOA's (bv. coma, trefoil en sferische aberratie).  

Hoe werkt i.Scription technologie?

i.Scription®    technologie door ZEISS is gebaseerd op het ZEISS oogmetingssysteem genaamd  i.Profiler®  plus. Dit systeem is speciaal ontworpen om de exacte “vingerafdruk” van de ogen te bepalen en om een meting te verrichten die uniek is voor de ogen van de klant.  

Een  ZEISS  i.Scription  voorschrift houdt rekening met de effecten van aberraties van lage en hoge orde op de beeldkwaliteit van het netvlies  door tot 1500 punten bij elk oog te meten.  Dit wordt gedaan om verbeterde zichtcorrecties te bieden en optimale visuele prestaties te leveren  over een breder bereik van luminantieniveaus, zelfs onder veeleisende kijkomstandigheden zoals 's nachts autorijden.  

i.Scription® technologie analyseert de cirkel van de minste verwarring om het meest nauwkeurige voorschrift mogelijk te maken.

Hoe werkt i.Scription technologie?
Hoe werkt i.Scription technologie?

Laten we het eens wat nader bekijken.

Golfafwijkingen zijn een handige manier om complexe optische fouten in een optisch systeem te karakteriseren. Op elk punt van de opening van het optisch systeem, zoals de pupil, is de golffrontfout de effectieve optische scheiding tussen het werkelijke aberratiegolffront en het ideale referentiegolffront.  

De algehele vorm van de golffrontafwijking kan wiskundig worden gemodelleerd en gekwantificeerd met behulp van polynomialen. Zernike polynomialen worden gebruikt om de optische aberraties van het oog te karakteriseren.  

Wat zijn lagere orde aberraties (LOA's)?

Wat zijn lagere orde aberraties (LOA's)?

LOA's worden in verband gebracht met de bol- en cilindersterkte van het oog of de optische lens; zij omvatten defocus en oblique- evenals with-the-rule/against-the-rule astigmatisme. Zij hebben de grootste invloed op de kwaliteit van het zicht en worden traditioneel gecorrigeerd met brillenglazen op sterkte of contactlenzen.

Wat zijn hogere orde aberraties (HOA's)?

Wat zijn hogere orde aberraties (HOA's)?

HOA's  karakteriseren  de subtielere afwijkingen van een aberratie van het golffront ten opzichte van de ideale vorm. Zij hebben over het algemeen minder invloed op de kwaliteit van het zicht dan LOA's. HOA's hebben meestal een grotere invloed op de visuele prestaties bij lagere luminantieniveaus wanneer de pupil van de betreffende persoon groter dan gemiddeld is, zoals bij 's nachts rijden.  

i.Scription® technologie combineert lage-orde aberraties (LOA's) en hogere orde aberraties (HOA's) om dag en nacht het meest nauwkeurige voorschrift te geven voor beter zicht, door  de beeldkwaliteit in het netvlies te analyseren.

Waarom werkt de i.Scription® technologie zo goed in situaties met weinig licht?

Conventionele manifeste refractie wordt uitgevoerd in   goed verlichte   kamers, wat leidt tot voorschriftwaarden die goed werken bij daglicht. Wanneer de pupil verwijdt bij weinig licht, kunnen de perifere aberraties van het oog echter leiden tot refractieverschuivingen, wat resulteert in een conventioneel voorschrift dat niet langer geldig is.  

Waarom werkt de i.Scription® technologie zo goed in situaties met slecht licht?

Optimaal dag- en nachtzicht

i.Scription®    technologie kan de informatie over perifere aberraties van de  i.Profiler® plus combineren met manifeste refractie. Het resultaat is een  geoptimaliseerd,  gepersonaliseerd  voorschrift, met een optimaal dag- en nachtzicht voor de consument.

Zowel opticiens als brildragers zullen de voordelen ervaren

Voordelen voor oogzorgspecialisten zijn onder meer:

 • Aanbieden  van een op maat gemaakte zichtoplossing voor elke klant.
 • Geven  van het beste voorschrift voor de klant, verbetert hun zicht en hun algehele kijkervaring.
 • Nauwkeurig afstellen van de refractie op 1/100ste dioptrie.
 • Minder tijd in de stoel door optimale refractie.
 • Zorgt voor een onderscheidende factor  ten opzichte van    concurrenten.
Zowel opticiens als brildragers zullen de voordelen ervaren

Voordelen voor brildragers

Geen twee mensen zien de wereld op  precies dezelfde  manier. Zorg ervoor dat u al uw klanten een persoonlijke zichtoplossing kunt bieden die perfect aansluit bij hun behoeften.  

Brildragers profiteren op de volgende manieren van de beste ZEISS technologie:  

 • Beter  zicht,  dag  en  nacht  

 • Hogere resolutie, hoger contrast en levendigere  kleuren  

 • Minder  schitteringen    

Onze brildragers waren overtuigd van de prestaties van brillenglazen met i.Scription® technologie.

 • Proefpersonen beoordeelden ZEISS brillenglazen met i.Scription hoger wat betreft zicht op afstand, nachtzicht en kleurwaarneming.3 

 • ZEISS brillenglazen met i.Scription technologie presteerden gemiddeld ook beter dan conventionele brillenglazen bij metingen van mesopische gezichtsscherpte en contrastgevoeligheid.3 

 • Proefpersonen met een lage tot gemiddelde sterkte gaven vaker de voorkeur aan ZEISS brillenglazen met i.Scription technologie voor veraf zien, actief zien, scherpte, focusverandering en algemeen zicht.4 

 • Proefpersonen gaven vaker de voorkeur aan ZEISS brillenglazen met i.Scription technologie voor nachtzicht, levendige kleuren en minder schittering.4 

 • ZEISS brillenglazen met i.Scription technologie presteerden ook beter dan conventionele brillenglazen in metingen van laagcontrast, mesopisch gezichtsscherpte met ongeveer een halve lijn scherpte.4 

Contacteer ons

Hoe kunnen we u helpen?

Formulier is aan het laden...

Contacten voor opticiens

De in het contactformulier ingevulde informatie zal door Carl Zeiss Vision gebruikt worden om uw vraag telefonisch of per email te beantwoorden. Klik hier om ons gegevensbeschermingsbeleid te lezen.

 • 1

  IMW-KÖLN onderzoek uit 2015, brildragers (n = 11,845).

 • 2

  Kevin Reeder, OD, Earl Sandler, OD, Joel Cook, OD, en Lynette Potgieter, B. Optom (RSA) – The Carmel Mountain Study (Orange County, California, VS), dubbelblind onderzoek over voorkeur tussen ZEISS i.Scription brillenglazen en vergelijkbare vrijevormglazen van ZEISS (n=37).), 2016.

 • 3

  InSight Eyecare, Missouri. Double-mask clinical study (n=40).

 • 4

  Clinical Research Center of the School of Optometry at the University of California. Berkeley. Klinische studie (n=30).