DuraVision® Premium Coatings

Beter zien én er beter uitzien

Brillenglascoatings maken van elk kunststof brillenglas een meesterwerk voor dagelijks gebruik. Ze maken het brillenglas harder, vuilbestendiger en gemakkelijker om te reinigen. En dat is nog niet alles. Een goede antireflectiecoating is al even essentieel. Probeer de all-in-one DuraVision premiumcoatings voor brillenglazen van ZEISS. Er zijn twee kwaliteiten beschikbaar: Platinum en Silver. DuraVision Platinum heeft alle eigenschappen van de DuraVision Silver en doet het zelfs beter dankzij een harde coating! Dit is mogelijk dankzij een speciaal productieproces.

Uw voordeel

Bescherming, extra functie en vooral het beste in brillenmode

  • Helder en ontspannen zicht dankzij de grotere transparantie van de brillenglazen.
  • Mooier uiterlijk dankzij minder vervelende reflecties op het brillenglas.
  • De meest recente antireflectiecoating op de voor- en achterzijde van het brillenglas.
  • Uitstekende duurzaamheid voor robuuste en krasbestendige brillenglazen.
  • Eenvoudig te reinigen brillenglazen dankzij de antistatische coating en CleanCoat.

DuraVision® Premium brillenglascoatings:
de beste bescherming voor uw ZEISS brillenglazen

ZEISS brillenglascoatings voor al uw behoeften

Brillenglazen krijgen het zwaar te verduren. Om dagelijks gebruik en slijtage aan te kunnen, zijn duurzame, vuilwerende brillenglazen nodig die eenvoudig te reinigen zijn. ZEISS premium brillenglascoatings bieden u dit allemaal in twee categorieën: Silver en Platinum. Voor iedereen die de optimale coating wil voor zijn brillenglazen.

1// DuraVision® Silver

Beter zien én er beter uitzien

DuraVision Silver is de meest economische van de ZEISS DuraVision Premium coatings. Net zoals de DuraVision Platinum, onderscheidt de DuraVision Silver zicht door uitstekende antireflectie-eigenschappen. Dit biedt twee voordelen: zicht zonder reflecties en een goed uiterlijk omdat de persoon met wie u praat uw ogen goed ziet. Het lijkt alsof er geen brillenglazen zijn.

Dit is mogelijk dankzij de nieuwe antireflectiecoating:

In de DuraVision Premium Silver en Platinum coatings wordt een nieuwe antireflectiecoating gebruikt. U kunt dit zelf zien door de blauwe restreflectie wanneer u het brillenglas onder een hoek houdt tegen een witte achtergrond. Elk brillenglas met een antireflectiecoating heeft deze restreflectie, die bij vele gewone brillenglazen groen is. Voor de Premium coatings past ZEISS een blauwe kleur toe die, hoewel deze moeilijker te produceren is, ervoor zorgt dat er meer licht het oog van de drager bereikt. Dit is een duidelijk voordeel voor beter zicht. Reflecties worden zowel op de voorzijde als de achterzijde van het brillenglas met nog eens 20% verlaagd**.

Uitstekende antireflectie-eigenschappen dankzij de blauwe restreflectie

Helder zicht

Een hogere lichtdoorlatendheid voor nog helderder zicht.**

Helder zicht

20% minder vervelende reflecties op de achterzijde zorgen voor een ongeëvenaard zicht.**

Een mooier aanzicht

20% minder reflecties op de voorzijde garandeert een beter uiterlijk.**

** Vergeleken met ZEISS brillenglazen met een standaard antireflectiecoating met een groene restreflectie.

Antireflectie-eigenschappen
De vergelijking: zonder DuraVision® Premium (linkse afbeelding) en met DuraVision® Premium (rechtse afbeelding).

Antireflectie-eigenschappen

De minder merkbare blauwe restreflectiekleur verhoogt de lichtdoorlaatbaahreid van de brillenglazen en biedt een beter zicht. Deze brillenglazen bieden 20% minder lichtreflectie dan de gebruikelijke antireflectiecoatings van ZEISS met groene restreflectie, zoals LotuTec.

Vuilwerende brillenglazen
De vergelijking: zonder DuraVision® Premium (linkse afbeelding) en met DuraVision® Premium (rechtse afbeelding).

Vuilwerende brillenglazen

De gepatenteerde antistatische coating voorkomt dat er statische elektriciteit wordt opgebouwd. Stof en vuil worden niet aangetrokken tot het brillenglas, waardoor dit langer schoon blijft.

Gemakkelijk te reinigen
De vergelijking: zonder DuraVision® Premium (linkse afbeelding) en met DuraVision® Premium (rechtse afbeelding).

Gemakkelijk te reinigen

Dankzij de uiterst gladde CleanCoat zijn deze brillenglazen vooral eenvoudig te reinigen. Brillenglazen met een grote contacthoek stoten water veel doeltreffender af.

2// DuraVision® Platinum

Het meest duurzame ZEISS brillenglas ooit

DuraVision Platinum heeft alle kenmerken van DuraVision Silver. Het scoort zelfs beter op het vlak van duurzaamheid! Met DuraVision Platinum geeft u uw brillenglazen de beste harde coating die ZEISS ooit had.

Voor iedereen die alleen maar het beste wil

Wat is de belangrijkste eigenschap van een brillenglascoating? 7 van de 10 mensen die we ondervroegen, antwoordden dat krasbestendigheid en duurzaamheid het belangrijkst zijn. Dit is geen verrassing, omdat brillenglazen bestand moeten zijn tegen ons moderne leven en dus voldoende duurzaam moeten zijn om de uitdagende omstandigheden aan te kunnen, zowel op het werk als tijdens onze vrije tijd.

Met DuraVision Platinum gaat ZEISS met een harde coating een stap verder. Dankzij een speciaal productieproces zijn onze kunststof brillenglazen duurzamer dan ooit. Interne metingen hebben aangetoond dat met DuraVision Platinum, ZEISS brillenglazen produceert die drie keer harder zijn dan in het verleden.

Meer robuuste brillenglazen
De vergelijking: zonder DuraVision® Platinum (linkse afbeelding) en met DuraVision® Platinum (rechtse afbeelding).

Meer robuuste brillenglazen

ZEISS brillenglazen met DuraVision Platinum coating zijn drie keer harder dan bestaande kunststof brillenglazen met een normale coating van ZEISS en zijn 35% harder dan minerale brillenglazen met een antireflectiecoating van ZEISS.*

 

*ZEISS brillenglazen met DuraVision® Platinum coating en een brekingsindex van 1,5 vergeleken met ZEISS Single Vision Sph brillenglas 1,5 met SUPER ET.
Gemeten met de Bayer Test en uitgevoerd met de COLTS-procedure en een schuurmiddel dat door COLTS wordt aanbevolen.

Dit is hoe we DuraVision® Platinum zo duurzaam maken

We laten ionen het werk opknappen!

De coating van elk DuraVision Platinum brillenglas bestaat uit negen ultradunne lagen: eerst krijgt het brillenglas een harde coating, gevolgd door verschillende antireflectiecoatings en een antistatische coating. Tot slot wordt er een CleanCoat-laag aangebracht. Deze bovenste laag verzegelt het brillenglas en creëert een perfect glad oppervlak. Vuil en vocht vormen parels en rollen van het brillenglas, dat daardoor uiterst gemakkelijk te reinigen is.

De nieuwe, ultradunne coatings van DuraVision Platinum
De nieuwe, ultradunne coatings van DuraVision Platinum

De extreme hardheid van DuraVision® Platinum kan alleen worden bereikt door een speciale coatingtechniek. De brillenglazen worden tijdens het productieproces herhaaldelijk gebombardeerd met speciale ionen. Deze geven hun kinetische energie af aan het glas en drukken de lagen op optimale wijze samen tot één enkele coating. Dit zorgt ervoor dat de lagen zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. Het resultaat is een brillenglasoppervlak dat drie keer harder is dan de eerdere generatie ZEISS kunststof brillenglazen.* Juist dit zeer gladde en harde oppervlak maakt de brillenglazen zoveel duurzamer, vuilwerender en gemakkelijker te reinigen.
 

*ZEISS brillenglazen met DuraVision® Platinum-technologie in 1,67 vergeleken met LotuTec 1,67.

Conventionele technologie

Een microscopische doorsnede van een brillenglas met conventionele technologie. De coatings zijn niet compact op elkaar aangebracht.

DuraVision® Platinum technologie

Een gedetailleerde weergave van een brillenglas met DuraVision® Platinum technologie, door een microscoop bekeken. De coatings zijn compact op elkaar aangebracht.

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt