Vergrotende visuele hulpmiddelen

Wanneer een bril niet voldoet

Soms voldoet een bril niet. ZEISS heeft een groot aanbod vergrotende visuele hulpmiddelen Deze ondersteunen niet alleen patiënten met beperkt zicht door hen persoonlijke, aangepaste vergrotende hulpmiddelen, vergrotende of telescopische brillen of handzame monoculaire verrekijkers aan te bieden, maar ook mensen die de kleinste details moeten zien tijdens hun werk, zoals tandartsen, juweliers, schoonheidsspecialisten of chirurgen. Voor deze toepassingsgebieden biedt ZEISS persoonlijk aangepaste teleloepbrillen aan en loepsystemen om op het hoofd te plaatsen met of zonder verlichting voor een comfortabel, exact en ongehinderd zicht op elk detail van het werkstuk.

Uw voordeel

Goed zicht voor dagelijkse taken en uitdagingen

  • Gepersonaliseerde zichtoplossingen voor patiënten met beperkt zicht, aangepast aan hun persoonlijke vereisten voor dagelijks gebruik en hun resterend zicht, bijv. verlies van zicht door netvliesziekte waarvoor speciale oplossingen nodig zijn die niet mogelijk zijn met een standaard bril of contactlenzen.
  • Gepersonaliseerde zichtoplossingen voor professionele gebruikers voor wie goed zicht niet goed genoeg is in hun uiterst specifieke taken, zoals artsen of ingenieurs. Vaak maken zelfs enkele fracties van een millimeter het verschil tussen succes of mislukking.
  • Het productaanbod omvat verschillende optische systemen om vast te houden, andere producten zijn bestemd om op een bril te bevestigen, met of zonder verlichtingssystemen.
  • Geeft elke drager het beste zicht met een vergrotend visueel hulpmiddel.
  • Handige werking, op elke situatie afgestemd.
  • Uitstekende beeldkwaliteit met een maximaal gezichtsveld.

Vergrotende visuele hulpmiddelen: voor wie?

Een overzicht van de productlijn en de toepassingen

VisuCard- en vergrootglazen
VisuCard- en vergrootglazen

Voor alle gebruikers: vergrootglazen

VisuCard- en vergrootglazen

Ideaal voor gebruik buitenshuis: dankzij de kleine afmetingen kan zelfs het kleinste detail altijd en overal worden opgemerkt. De hoge dioptrische sterktes maken de VisuCards en vergrootglazen van ZEISS geschikt voor personen met sterke visuele beperkingen.

Op het hoofd gedragen loepen L/LC

Voor alle gebruikers: vergrootglazen

Op het hoofd gedragen loepen L/LC

Ongehinderd werk is mogelijk dankzij de ZEISS loepen om op het hoofd te dragen omdat deze op de normale bril van de gebruiker kunnen worden geplaatst of met een hoofdband op het hoofd van de gebruiker. Deze zijn vooral geschikt voor situaties waar minder vergroting nodig is.
Bifocale brillenglazen met vergrotende werking

ZEISS vergrotende visuele hulpmiddelen voor personen met een visuele handicap

Bifocale brillenglazen met vergrotende werking

Een hogere sterkte in het onderste gedeelte van de brillenglazen met vergrotende werking maken van deze bifocale brillenglazen echte bifocale vergrootglazen. Met het gedeelte voor veraf is oriëntatie in de omgeving mogelijk en met het vergrotende gedeelte kan dichtbij worden gelezen of gewerkt. Sterke prestaties en groot gebruiksgemak.

Telescopische brillen

ZEISS vergrotende visuele hulpmiddelen voor personen met een visuele handicap

Telescopische brillen

Telescopische brillen worden gebruikt om beter voorwerpen te herkennen buiten het bereik voor nabijzicht. Indien een vergrootglas in de vorm van een clip met een klem wordt bevestigd, wordt een telescopische bril een teleloepbril en kan deze worden gebruikt voor werk op korte afstand. Het voordeel van een teleloepbril vergeleken met een bril met vergrotende glazen is de aanzienlijk grotere werkafstand in het korte bereik.

Monoculaire handtelescopen

ZEISS vergrotende visuele hulpmiddelen voor personen met een visuele handicap

Monoculaire handtelescopen

Handtelescopen worden gebruikt voor moeiteloze herkenning van details op lange afstand en zijn daarom belangrijke hulpmiddelen voor de mobiliteit buitenshuis. Afhankelijk van het model zijn er uiterst flexibele toepassingsmogelijkheden om te focussen tussen veraf en dichtbij, bijv. om tijdstabellen van bussen en treinen en straatborden te lezen of om in etalages te kijken.

Teleloepbrillen

Vergrotende visuele apparaten voor professionele gebruikers

Teleloepbrillen

De combinatie van optimale optische en technische eigenschappen, maximale aanpasbaarheid en uitstekend draagcomfort is de unieke eigenschap van de ZEISS teleloepbrillen voor professionele gebruikers. Deze brillen zijn specifiek aangepast aan de persoonlijke behoeften van elke drager: in elk systeem wordt rekening gehouden met ametropie, persoonlijke centreergegevens, vereiste vergroting en werkafstanden.

Op het hoofd gedragen loepen

Vergrotende visuele apparaten voor professionele gebruikers

Op het hoofd gedragen loepen

Op het hoofd gedragen loepen met binoculaire optica voor teleloepen van het Kepler-type zijn vooral geschikt voor gebruikers die een uiterst hoge beeldkwaliteit en vergroting vereisen. De loepen zijn verkrijgbaar in een breed spectrum van vergrotingen en werkafstanden zodat iedere gebruiker een loep kan kiezen die specifiek op zijn/haar wensen is toegesneden.

Saphiro² ledverlichting

Vergrotende visuele apparaten voor professionele gebruikers

Saphiro² ledverlichting

Saphiro² is een verplaatsbaar hoogwaardig ledverlichtingssysteem dat in combinatie met teleloepbrillen en op het hoofd gedragen loepen van ZEISS kan worden gebruikt. Het gezichtsveld wordt gelijkmatig verlicht, zonder schaduwen. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger om veel visuele taken uit te voeren waarbij de exacte herkenning van details een must is.

Mijn Kijkprofiel Bepaal nu uw persoonlijke kijkbehoeftes en vind een brillenglasoplossing die bij u past.
Vind een ZEISS opticien bij u in de buurt