140 jaar ervaring in het gebruik van water Kwaliteit en transparantie in het hele productieproces
Hoe Franke Water Systems KWC successen boekt met ZEISS Solutions:
Succes:
  • De kosten voor schroot en herbewerking in de gieterij zijn met 20% gereduceerd
  • Vermindering van de meettijd met 75%
  • Eenvoudige foutdetectie tijdens het productieproces

Franke Water Systems AG KWC gebruikt ZEISS T-SCAN voor de kwaliteitsborging in elke productiefase.

KWC maakt gebruik van preventieve inspectie van het gereedschap en de gegoten onderdelen om schroot en herbewerking te voorkomen.
Daarnaast wordt ZEISS T-SCAN gebruikt voor inspectie na het slijp- en polijstproces. Met een paar muisklikken genereert de operator een rapport dat als basis dient voor de coördinatie met de afdeling oppervlaktebewerking. "Het wordt niet intuïtiever dan dat", aldus Agim Emini, Hoofd Kwaliteit KWC van Franke Water Systems KWC.

Deze uiterst intuïtieve rapportage was vooral nuttig bij de belangrijkste test van ZEISS T-SCAN tot nu toe: de verhuizing van de bestaande producten naar het nieuwe robotslijpsysteem. Dankzij de continue meting met ZEISS T-SCAN en de voortdurende aanpassing van de slijpparameters werken de slijprobots nu nauwkeurig en zeer snel.

Als er echter een systemisch kwaliteitsprobleem optreedt, bijv. als meerdere opeenvolgende gietstukken de toleranties overschrijden, kunnen fouten met ZEISS T-SCAN snel worden geïdentificeerd. Dankzij de beschikbare meetgegevens kan de gereedschapsafdeling direct ingrijpen.

Interesse? Lees het applicatieverhaal!

Vul uw gegevens in en download gratis ons applicatieverhaal.